Laurea-ammattikorkeakoulussa on toteutettu vuodesta 2018 alkaen ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta ’Johtaminen ja kehittäminen sosiaali- ja terveysalan muutoksessa’.

Koulutuksen viitekehyksenä on sosiaali- ja terveysalan muutos ja siihen liittyvät osaamistarpeet. Koulutuksen suunnittelussa ja toteutuksessa on hyödynnetty COPE-hankkeen tuloksia.

Opiskelijat hakeutuivat koulutukseen voidakseen tulevaisuudessa toimia sosiaali- ja terveysalan esimies-, asiantuntija- ja kehittämistehtävissä.  Sote-muutokseen on perehdytty johtamisen, kehittämisen ja asiakkaan näkökulmasta. Oppimisympäristön monialaisuus ja opintojen puitteissa käydyt keskustelut ovat olleet opintojen parasta antia.

Tiedot heti käyttöön

Opiskelijat kuvaavat koulutukseen pääsyä lotto-voitoksi. Koulutuksessa saatuja taitoja ja osaamista on voinut soveltaa heti käytäntöön. On saatu osaamista tulevaisuuden sosiaali- ja terveysalan työmarkkinoille.

”Kaikki nämä mitä tehdään opinnoissa linkittyy niin vahvasti mun työelämään, että siitä on hyötynyt mun oma työyhteisö ja mun oma johtaminen”, kertoo esimerkiksi Iida Ek.

Koulutusta toteutetaan Laurean Leppävaaran kampuksella monimuoto-opetuksena ja sen laajuus on 90 opintopistettä. Koulutuksen seuraava toteutus alkaa syksyllä 2020. Lisätietoja antaa koulutuksen vastuuopettaja Piia Silvennoinen (piia.silvennoinen@laurea.fi).