Cope-hanke osallistui Sosiaalilääketieteen yhdistyksen, Tampereen yliopiston ja THL:n isännöimille Terveydenhuoltotutkimuksen päiville, jotka järjestettiin Tampereella 23.–24.11.2017.

Torstain ohjelma oli teemaltaan ”Uudet osaamistarpeet ja johtaminen muuttuvissa sote-rakenteissa”. Tämä sopi Cope-hankkeen osahankkeiden teemoihin loistavasti, ja Cope-hankkeesta olikin päivillä edustusta neljän esityksen verran. THL:n vetämistä osahankkeista lähetettiin päiville yhteensä kolme abstraktia esityksiä varten:

Kaksi ensimmäistä esitystä kuultiin Terveydenhuollon henkilöstö -nimisessä työryhmässä, kolmas esitys Ihminen palvelujen käyttäjänä -työryhmässä. Osallistujia oli molemmissa työryhmissä noin kaksikymmentä. Copelaisten esitykset herättivät mielenkiintoa, kysymyksiä ja keskustelua. Aiheet koettiin ajankohtaisiksi ja tärkeiksi.

Myös Timo Sinervo, Muuttuva työ -osahankkeen vetäjä, piti oman puheenvuoronsa aiheesta ”Challenges and Opportunities for Developing Management”. Lisäksi päiviä oli puuhaamassa Cope-hankkeen vetäjä Ilmo Keskimäki.

Päivien ohjelmassa oli myös bingoa, jossa etsittiin sanoja päivien aikana kuulluista esityksistä. Copelaiset bongasivat sanoja esimerkiksi valinnanvapautta Suomessa ja Ruotsissa käsitelleistä esityksistä. Myös sanat ”johtaminen” sekä ”maakuntavalmistelu” löytyivät eri puheenvuoroista, sanat ”integraatio” ja ”henkilöstö” taas copelaisten omista esityksistä.

terveydenhuoltotutkimuspäivät-bingo-editoitu

Intensiivisestä bongailusta huolimatta bingon voittaja ja palkinnot jäivät copelaisille arvoituksiksi.

Tutustu Terveydenhuoltotutkimuksen päivien ohjelmaan ja rinnakkaissessioiden tiivistelmiin