Järjestyksessään 11. Euroopan kansanterveyskonferenssi European Public Health Conference järjestettiin Ljubljanassa Sloveniassa 28.11.–1.12.2018. Konferenssin teemana oli tänä vuonna Winds of change: towards new ways of improving public health in Europe. Cope-hankkeen THL:n porukka oli konferenssissa mukana ennätyksellisellä 7 hengen edustuksella.

Konferenssin ohjelma koostui laajasti kansaterveyteen liittyvistä eri aiheista. Pääpuheenvuorot käsittelivät esimerkiksi digitalisaation vaikutusta lasten ja nuorten terveyteen, tartuntatautien ehkäisyä ja terveyden edistämisen viestintää. Myös palveluiden integraatiota ja erilaisten palveluinnovaatioiden siirrettävyyttä maasta toiseen tarkasteltiin useissa esityksissä. Terveydenhuollon henkilöstöön liittyvä tutkimus oli nostettu konferenssissa omaksi teemakseen ja näkökulman esillä pitämistä varten oli muodostettu verkosto, johon aiheen tutkijoiden ja asiantuntijoiden toivottiin liittyvän.
Copelaisten esitykset liittyivät osahankkeisiin Monikulttuurinen työyhteisö ja Muuttuva työ. Esitysten teemoja olivat sote-henkilöstön kulttuurinen kompetenssi, ulkomaalaistaustaisten hoitajien työllistyminen, sote-henkilöstön osaamistarpeet muutoksessa ja muutoskokemukset, integraatio sekä valinnanvapaus. Töitä esiteltiin suullisina esityksinä, lyhyinä pitch-esityksinä sekä postereina. Esitykset herättivät kuulijoissa runsaasti mielenkiintoa.

Ljubljanassa saimme nauttia kauniista, mutta kylmästä säästä. Ihmettelimme paikallisia, jotka istuivat terassilla ja ihastelimme Alppien lumihuippuja sekä kaupungin jouluvaloja.

Tutustu konferenssin abstraktikirjaan tästä.

Katso kaikki esitykset Copen SlideSharesta.